{month}
{day}

Tedd Meg Magadért 2016. a Föld Napja

Föld napja 2016. május 21.

Margitszigeten rendezett nagyobb esemény, több fővárosi szövetség részvételével.

A FEBSSZ hagyományosan a Budapesti Szabadidősport Szövetség kijelölt területén, de önálló programmal vett részt. Hagyományos sportbemutatóink mellett, szerettük volna ismét a segítő kutyákat bemutatni, de a Szigeten honos szabályok miatt, nem tudtuk biztosítani a folyamatosan szükséges kellékeket négylábú barátaink számára.


Önálló sátrunknál volt az aprók standja, ahol különböző játékokat lehetett kipróbálni. az érzékenyítési feladatok, valamint a vak sakk bemutatónknál lehetett volna több érdeklődő, bár így sem unatkozott a stáb.


Voján István sakkmester bemutatta, hogy milyen módszerekkel tanítja a vakokat és gyengén látókat sakkozni. Egyben bemutatta azt a speciális sakktáblát, melyet integráltan használhatnak a látók, és nem látók.

        

Ezen kívül voltak érzékenyítési feladatok, melyek betekintést engednek a fogyatékossággal élő emberek mindennapi életébe, s hogy milyen akadályok leküzdésére kényszerülnek a napi rutin folyamán. Ezért kell törekednünk a lehető leghatékonyabb akadálymentesítésre.



Sátrunkat kb.150-200 érdeklődő látogatta meg.

Sajnálatos, hogy több olyan specialitás, mint a csörgőlabda, vak asztalitenisz stb. szabadban nem mutatható be, csak tornatermi környezetben.

Az esemény Budapest, Főkert, Fodisz támogatását élvezte.