{month}
{day}

FEBSSZ-HÁRSFA SE integrált sportnap I.

Az Állatorvosi Egyetem Testnevelési Tanszéke adott helyet az első FEBSSZ – Hársfa SE integrált sportnapnak. Ez egy új kezdeményezés, mely bevonja, és megismerteti egészséges, és sérült, minden korosztály érintő embereket a közös sportolás élményébe, valamint bemutatja a speciális sportágakat.  38 fogyatékkal élő sportoló mellett, hasonló létszámú állatorvosi egyetemi hallgató, valamint 4 tanszék vezetője is csatlakozott a csapatokhoz. 


Minden résztvevő egyforma besorolással indult, a különböző próbákban.  Jó volt tapasztalni, az előítéletektől mentes, közös játékot, s sok esetben a fogyatékkal élő sportolók teljesítményét, az egészségesek csodálattal nézték. Kosárlabda rávezető gyakorlatai, sorjátékai, kerültek terítékre. Egy-egy jó, vagy bravúros találat, minden résztvevőből, és nézőből, hangos ujjongást, tapsot váltott ki.


A program részeként bemutattuk a TEQBALL asztalon űzhető 5 sportág,- asztalitenisz, tenisz, labdarúgás, kézilabda, röplabda, specializált változatát. A résztvevők mindegyike kipróbálta, több kevesebb sikerrel. Itt fogalmazódott meg bennünk szervezőkben a gondolat, hogy különböző fogyatékosságú sportolóknak, specializált szabályokat kell kialakítanunk, hogy ez a remek,  sportszer, mindenki számára adjon lehetőséget a szabadidő hasznos eltöltéséhez, sportoláshoz. Esetleg fejlesztő gyakorlatok kialakításával, fejleszthetők sérült sporttársaink.


A sportnap részeként meglátogatott minket a MTV4-s csatorna stábja, hogy kisfilmjével, a képernyőkről még több érdeklődő informálódjon a sporteseményről.


A sikeres kezdeményezés hatására, szeretnénk minél több alkalommal, még több egészséges, és sérült sportolót bevonni a játékba, s minél szélesebb körben elterjeszteni, ezt a fajta szabadidő sportolást, hiszen ez egész évben szervezhető programok. Sikereinknek, csak az anyagiak szabhatnak gátat.